Duurzaamheid en klimaatbestendigheid

 In

Liberaal Heemskerk vindt duurzaamheid belangrijk voor nu en voor de volgende generatie. 

Duurzaamheid is goed voor sociale netwerken en het maatschappelijk vertrouwen. Daarbij horen vaste lasten zoals reinigingsrecht en OZB. Liberaal Heemskerk wil de huidige woonlasten, zoals OZB, afvalstoffen- en rioolheffing, voor huishoudens handhaven en deze worden dus niet verhoogd. Het goed regelen van deze vaste lasten kan zorgen voor kostenbesparingen. 

Het totaal van de gemeentelijke belastingen (gebruikers maar ook eigenaren) mag per jaarlijks maximaal 0,5% ten opzichte van de inflatiecorrectie stijgen. Het grootste verschil maken we met elkaar door onder andere afval te scheiden, daarbij zorgen wij voor evenwicht tussen mens, milieu en economie. Liberaal Heemskerk werkt graag met maatregelen die zich al bewezen hebben. Wij kunnen energie besparen, door elektrisch te koken en door zonnepanelen te plaatsen op het eigen dak. Wie aan de slag wil, krijgt zo nodig ondersteuning van de gemeente. 

Liberaal Heemskerk wil daarom dat de gemeente de bewoners meerdere duurzaamheidsadviezen, met onder andere Eco-Heemskerk, blijft aanbieden. Ook willen we met de woningcorporatie afspraken maken om alle huurwoningen in Heemskerk op minimaal een energielabel B te krijgen. Dat zorgt voor een goed milieu en ook voor een vriendelijke energierekening. Verder wil Liberaal Heemskerk werken aan het verduurzamen van onze samenleving en inwoners stimuleren om milieubesparende gewoontes aan te nemen: 2050 begint vooral bij uzelf!

We zetten ons in: 

  • om de OZB niet verder te verhogen dan maximaal 0,5% + inflatie;
  • voor betere afvalscheiding met aandacht voor mens, milieu en economie;
  • zodat inwoners die energie willen besparen adviezen en ondersteuning krijgen;
  • om in gesprek te gaan met de woningcorporaties zodat elke huurwoning minimaal energielabel B krijgt;

voor slimme keuzes in de Energietransitie. De (prijs en milieu) besparende ontwikkelingen zoals waterstof volgen elkaar snel op en in de besluitvorming moet daar rekening mee worden gehouden.

Contact opnemen

We zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt