Het Cultuurbeleid

Liberaal Heemskerk ziet cultuur als bindende kracht, zowel voor de leefomgeving, de sociale samenhang binnen de gemeente, als ook voor de lokale economie. De afgelopen raadsperiode zijn er veel drastische bezuinigingen doorgevoerd. Wij willen nu weer samen met alle betrokkenen vooruitkijken.

• Met elkaar te bepalen wat er aan kunst en cultuur in Heemskerk nodig is (participatie).
  • Een met de burgers en deskundigen cultuur beleidsplan op te stellen, waarbij alle betrokkenen, al dan  niet professioneel of commercieel kunnen meedenken en doen.
  • Het samenkomen, werken, studeren, ontspannen en cultuur beleven van jong en oud te faciliteren.
  • Het stimuleren van kunst en cultuur, ook voor en door kinderen of volwassenen met een beperking. Hiervoor willen we de samenwerking met betrokkenen en relevante instanties, zoals bijv. Heliomare opzoeken.
  • Het “Cult”-uur te introduceren, waarin op vastgestelde momenten diverse mensen worden uitgenodigd om mee te doen en denken over het cultuurbeleid.