Leefomgeving en wonen

Heemskerk is een fijne gemeente om in te wonen. Toch zijn er ook een aantal aandachtspunten. Liberaal Heemskerk vindt het van belang dat we als gemeente blijven investeren in de veiligheid van onze inwoners en dat we dit op een (kosten)efficiënte manier vormgeven. Wij zijn van mening dat de gemeente daarom beter moet worden ingericht om preventief de strijd aan te gaan tegen overlast en misdrijven. Heemskerk heeft te maken met een grote druk op de woningmarkt. Liberaal Heemskerk vindt dat dit voortvarend en op creatieve wijze aangepakt moet worden.

• Een helder overzicht op te stellen van alle incidenten die binnen de gemeente plaats hebben gevonden om meer inzicht te krijgen, zodat de juiste keuzes gemaakt kunnen worden.
  • Een laagdrempelig meldpunt voor overlast en onveiligheid op te zetten.
  • Dat er meer blauw op straat komt, naar de landelijke norm van 1 wijkagent op 5.000 inwoners.
  • De politiefunctionaris die specifiek als taakveld “jeugd” heeft, meer zichtbaar maken op scholen en instellingen.
  • Dat op korte termijn de mogelijkheden van nieuwe bouwlocaties worden uitgewerkt.
  • Dat bij de ontwikkeling hiervan duurzaamheid en burgerparticipatie centraal staan.